Намери ни
8
Карта
Начало / Програма / Ден за деца до 5 години 15 декември ...

Програма:

Ден за деца до 5 години 15 декември 2019

Предпоследната неделя на месеца Музейко посвещава на най-малките си приятели - децата до 5 години. Очакват ви работилници, демонстрации и ателиета, съобразени с тази възраст.

Акценти за деня:

Отворена арт зона: Направи си коледно дръвче и картичка Снежко

Готови ли сте за Коледа? В Музейко сме ви подготвили две забавни дейности за най-малките – да си направите коледно дръвче от рециклируеми материали, както и картичка за украса на празничния кът у дома – с любимия  на децата Снежко! Ще работим с естествени материали като картон, хартия, памук и други.

Отворено между 10:30 и 13:00 ч. и между 14:00 и 15:00 часа

Подходящо за деца от 2 до 5 години

Работилничка за полезното хапване с Деси

Деси ще направи кратко въведение за значението на храната и важните принципи когато избираме с какво да се храним. Ще разберем защо дори шоколадът е полезен и как да осигуряваме на децата си разнообразни вкусотии, а и право на избор. След това ще имаме на разположение видове плодове и шоколад, които малките и техните родители да опитат, ако желаят.

Десислава Димитрова е ботаник в БАН, Институт по биоразнообразие и екосистемни изследвания и координатор за България на световното движение Slow Food. Съчетава своята изследователска работа със страстта си да проучва и популяризира традиционни български храни. Тя ще ни покаже защо  първият принцип на здравословното хранене е да знаем от къде набавяме храната си.

11:00 – 11:30 ч. I 12:00 – 12:30 ч. I  13:00 – 13:30 ч.

Продължителност на дейността: 30 минути. Капацитет 12 деца, с предварително записване.

От лехата до тавата!

Каква здравословна закуска можем да си сготвим – бъркани яйца, салата или нещо друго? Какви продукти ще ни трябват? А съдове за готвене? Хайде да си поиграем -  да си наберем зеленчуци, да ги нарежем и сготвим по рецептите с картинки, които Музейко е подготвил за най-малките майстор – готвачи!

Отворено между 10:30 и 15:00 ч

Подходящо за деца от 2 до 5 години

Продължителност на дейността: около 20 минути.

Забавна демонстрация: Как Дядо Коледа влиза през комина?

Как голеееемият Дядо Коледа ще успее да влезе през комина, за да донесе играчки на послушните дечица? Всъщност, ще е доста лесно – елате и разберете каква хитрост ще приложат музейковците, за да помогнат на добрия старец.

Отворено между 11:30 – 12:00 ч. и между 14:00 – 14:30 часа

Продължителност 10 минути.

Забавна демонстрация: Цветни фойерверки

Може ли да има празник  без цветни фойерверки? Ами – не, разбира се! Затова и ние сме се подготвили с една забавна демонстрация, в която ще смесим вода, олио и различни цветни боички, за да получим... да, точно така – красиви пъстри фойерверки.

Отворено между 11:00 – 11:20 ч. и между 12:30 – 12:50 часа

Продължителност на дейността: около 20 минути.

Музикална изложба “Докосни музиката”

Само в Музейко можете да откриете магичната връзка между музиката и науката - 12 необикновени комбинации между музикален инструмент и предмет от нашето всекидневие!

Какво е помпен орган и как звучи бутилкофонът? Каква музика може да създадем с музикален сешоар?  Изложбата ще предложи на деца и родители неограничени възможности в създаването на мелодия, напомняйки за връзката между изкуството и природните науки.Докато експериментират и се забавляват, децата ще открият мелодията, която ни среща на всяка крачка. Заобикалящият ни свят има свое трептене и уникален звук - нужно е само да дадем воля на сетивата и въображението си!

Можете да видите "Докосни музиката"  до 31 януари 2020 г. Цената на посещението на изложбата е включена в цената на индивидуален билет за Музейко.

Научни закачки с Музейковците

Елате да разкрием мистериите на земята! Как се топят ледовете? Как се образуват скалите и минералите? Какво е електричеството?

Кратки научни демонстрации увличат деца и възрастни в отговорите на тези въпроси. Часовете на провеждане се анонсират на бюро информация в Музейко. Подходящо за деца над 5 г.

Maker Space: Супергерои

Есента на 2019 в специално оборудваното пространство за новаторски идеи и творчески решения на Музейко, ще откриеш вълнуващо приключение: Супергерои!

Искаш да летиш? Или пък да си супер силен? Да можеш да се справяш с несправедливостите около теб? Да се катериш по стени? Да си много бърз?

А дали не искаш да си супергерой?

Музейко те предизвиква да измислиш своя супергерой – как ще изглежда, какви ще са неговите суперсили, каква ще е историята му. А след това ще имаш възможност да изработиш част от костюма му – маска или емблема с различни материали и инструменти.

Работно време: oт вторник до четвъртък сутрин от 11:00 до 12:00 часа и следобед 14:00 до 16:00 часа. От петък до неделя сутрин от 11:00 до 13:00 часа и следобед от 14:00 до 17:00 часа. Подходящо за деца между 7 и 15 години.

Мaker Space в Музейко се реализира с подкрепата на Bosch, Аmerican English Academy, b2n и сокове Tedi. Посещението му е включено в цената на билета за индивидуално посещение в Музейко.

Музейко разказва приказки

Да открием приказните герои в себе си заедно, в Музейко! Знаете ли, че приказните сюжети развиват умението за критично мислене у хлапетата? Също - обогатяват речника им, стимулират въображението, насърчават комуникативността и емоционалната им интелигентност.

Какво чакате? - Да се гмурнем в уютния свят на приказките!

Подходящо за деца под 5 г. Часовете на провеждане се анонсират на бюро информация в Музейко.

Музейко разказва научни истории

Кои са нашите сетива и как ни служат? Защо е важно да пазим природата чиста? Какво е кръговратът на водата и защо вали? Защо се разболяваме? Що е то имунна система и как работи? Какво има на морското дъно и защо да си археолог е толкова интересно?

Научните истории отговарят на всички тези и още много въпроси. Докато слушаме и участваме в интерактивните разкази на музейковците, учим биология, химия, физика, метеорология, екология или дори археология!

Подходящо за деца над 5 г. Часовете на провеждане се анонсират на бюро информация в Музейко.

Планетариум

Елате в света на необятния космос! Какво представляват съзвездията?  Как се образуват галактиките? Как изследваме нашата слънчева система? Отговорите на тези въпроси ще откриете в нашия Планетариум.

Билетът за научните програми в Планетариума е на цена от 2 лв., важи само със закупен билет за Музейко и не подлежи на намаление. Подходящо за деца над 6 г. Прожекции: 11:30; 12:30; 14:00; 15:00 часа

Прожекциите в 10:30, 11:30 и 12:30 часа са на тема Слънчевата система, а в 14:00 и 15:00, са на тема Вълшебните съзвездия.
Прожекцията от 14:00 часа би могла да бъде на английски език. За повече информация попитайте на касата.
Музейко е създаден и финансиран от:
© 2021, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Свържете се с нас
Developed by ICYGEN