Намери ни
8
Карта
Начало / Програма / Ден за деца до 5 години

Програма:

Ден за деца до 5 години

19.01.2020

Предпоследната неделя на месеца Музейко посвещава на най-малките си приятели - децата до 5 години. Очакват ви работилници, демонстрации и ателиета, съобразени с тази възраст. Елате да откриваме света заедно докато пеем и танцуваме!

Акценти за деня (19 януари 2020):

Музикално занимание с гост Димитър Еленски

Очакват ви ритмически игри с палки за барабани, игри за концентрация с чаши, с топче и с ксилофон! Ще имитираме гората, морето, вятъра. За какво се разказва в тази песен? Ще я изпеем заедно и ще я преразкажем. Не пропускайте и танците: ще играем на замръзване и разтапяне. Ще танцуваме като различни животни, герои, фигури, предмети. По време на танцовите игри музикалните изпълнения включват различни стилове в музиката – поп, рок, джаз, фънк, фолклор.

11:30 – 12:15 I 13:30 – 14:15

Oтворен тип дейност. Подходяща за деца на възраст от 2 до 5 години.

Танци манци

Обичате ли да танцувате? – Каним Ви на танц! От нас стъпките и хореографията, а от Вас танцьор-солистите. Музиката и движението са изключително важни за цялостното развитие на детето. Te подобряват гъвкавостта, двигателната памет, координацията и създават усещания за баланс и равновесие. Това също е и чудесен начин за развиване на физическа сила и издръжливост, социални и комуникативни умения. Музикалното пътешествие преминава от валс, през хоро до чарлстон и туист.

12:30 – 13:00 I 15:00 – 15:30

Подходящо за деца от 1 до 5 г.

Образователна игра: ледена забава

Елате да играем с вода! Децата ще улавят цифри, ще се запознаят с последователността им и ще спасяват животни с магнитни въдички.

Отворено между 10:30 и 16:00 ч. Подходящо за деца над 2 години.

Образователна игра: Зимни приказки при Снежко

Зимни приказки с любимия ни Снежко!

11:00 – 11:30 I 13:00 – 13:30 I 14:30 – 15:00

Подходящо за деца над 2 години.

И още за по-големите:

Музикална изложба “Докосни музиката”

Само в Музейко можете да откриете магичната връзка между музиката и науката - 12 необикновени комбинации между музикален инструмент и предмет от нашето всекидневие!
Какво е помпен орган и как звучи бутилкофонът? Каква музика може да създадем с музикален сешоар?  Изложбата ще предложи на деца и родители неограничени възможности в създаването на мелодия, напомняйки за връзката между изкуството и природните науки.

Докато експериментират и се забавляват, децата ще открият мелодията, която ни среща на всяка крачка. Заобикалящият ни свят има свое трептене и уникален звук - нужно е само да дадем воля на сетивата и въображението си!

Можете да видите "Докосни музиката"  до 31 януари 2020 г. Цената на посещението на изложбата е включена в цената на индивидуален билет за Музейко.

Научни закачки с Музейковците

Елате да разкрием мистериите на земята! Как се топят ледовете? Как се образуват скалите и минералите? Какво е електричеството?

Кратки научни демонстрации увличат деца и възрастни в отговорите на тези въпроси. Часовете на провеждане се анонсират на бюро информация в Музейко. Подходящо за деца над 5 г.

Maker Space: Супергерои и кукери

Искаш да летиш? Или пък да си супер силен? Да можеш да се справяш с несправедливостите около теб? Да се катериш по стени? Да си много бърз? А може би си толкова страшен, че можеш да изплашиш всяко чудовище?

А дали не искаш да си супергерой? Или може би кукер?

Музейко те предизвиква да измислиш своя супергерой – как ще изглежда, какви ще са неговите суперсили, каква ще е историята му. А след това ще имаш възможност да изработиш част от костюма му – кукерска маска или емблема с различни материали и инструменти.

Работно време: oт вторник до четвъртък сутрин от 11:00 до 12:00 часа и следобед 14:00 до 16:00 часа. От петък до неделя сутрин от 11:00 до 13:00 часа и следобед от 14:00 до 17:00 часа. Подходящо за деца между 7 и 15 години.

Мaker Space в Музейко се реализира с подкрепата на Bosch, Аmerican English Academy, b2n и сокове Tedi. Посещението му е включено в цената на билета за индивидуално посещение в Музейко.

Планетариум

Елате в света на необятния космос! Какво представляват съзвездията?  Как се образуват галактиките? Как изследваме нашата слънчева система? Отговорите на тези въпроси ще откриете в нашия Планетариум.

Билетът за научните програми в Планетариума е на цена от 2 лв., важи само със закупен билет за Музейко и не подлежи на намаление. Подходящо за деца над 6 г. Прожекции: 11:30; 12:30; 14:00; 15:00 часа.

Прожекциите в 10:30, 11:30 и 12:30 часа са на тема Слънчевата система, а в 14:00 и 15:00, са на тема Вълшебните съзвездия.
Прожекцията от 14:00 часа би могла да бъде на английски език. За повече информация попитайте на касата.
Музейко е създаден и финансиран от:
© 2022, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Свържете се с нас
Developed by ICYGEN