Намери ни
Карта
Начало / Програма / Ден за деца до 5 години

Програма:

Ден за деца до 5 години

Всяка трета неделя от месеца е посветена на програма за деца до 5 г.

Акценти за деня (17 ноември 2019):

Дишаща работилничка Philips

Здравите деца растат на чист въздух. Philips и Cactus Lab канят теб и детето ти в Музейко тази неделя, за да научим повече за ползите от чистия въздух и как можем да го направим още по-приятен за дишане вкъщи. Ще запалим и искрите на детското въображение, защото всяко дете ще има възможност да си направи свой собствен терариум с растения.

Местата са ограничени, капацитетът на залата е 15 деца.

Дишащата работилничка е подходяща за деца над 3 годинки.

Вход: Свободен, влиза се само с билета от Музейко
От 11:30 ч. до 12:30 ч.

Забавна демонстрация: Дъждовен облак

Защо вали дъжд? Откъде идва той и къде отива? Защо е цветна дъгата? Ще разкажем на мъниците за кръговрата на водата - весела забава в облаците с боички и пипетки!

11:30 I 12:30 I 15:00  Продължителност 15 - 20 мин. Подходящо за деца над 2 години.

Отворена арт зона: Дъжд от цветове

Децата изрязват, украсяват и сгъват цветни есенни чадърчета.

Отворено между 11:00 и 17:00 ч. Подходящо за деца над 2 години.

Образователна игра: Цифрорибари

Елате да играем с вода. Децата ще улавят цифри и ще се запознаят с последователността им.

Отворено между 10:30 и 16:00 ч. Подходящо за деца над 2 години.

Да творим с естествени материали: Есен

Децата ще творят свободно с есенни листа и други съкровища. Предлагаме им помощни материали, с които да си направят автопортрет. Могат и да използват бял лист за развихряне на въображението - цвете, дърво, гора, животно.  Децата работят заедно с техните родители.

Отворено между 10:30 и 13:00 и между 14:00 и 16:00.

Подходящо за деца над 2 години.

Творческо ателие – Малък печатар

Тук децата ще се запознаят с печатната техника “монотипия” и ще изработят малък буквен постер, използвайки специфични за техниката цветове и инструменти. Ателието развива фината моторика и цветоусещането и дава знания за науката на печатарството.

12:00 – 12:30 I 14:30 –15:00
Ателието е подходящо за деца над 4 години. Капацитет: 12 деца с предварително записване на информация.

Музейко разказва приказки

Да открием приказните герои в себе си заедно, в Музейко! Знаете ли, че приказните сюжети развиват умението за критично мислене у хлапетата? Също - обогатяват речника им, стимулират въображението, насърчават комуникативността и емоционалната им интелигентност.

Какво чакате? - Да се гмурнем в уютния свят на приказките!

Подходящо за деца под 5 г. Часовете на провеждане се анонсират на бюро информация в Музейко.

И още:

Музикална изложба “Докосни музиката”

Само в Музейко можете да откриете магичната връзка между музиката и науката - 12 необикновени комбинации между музикален инструмент и предмет от нашето всекидневие!


Какво е помпен орган и как звучи бутилкофонът? Каква музика може да създадем с музикален сешоар?  Изложбата ще предложи на деца и родители неограничени възможности в създаването на мелодия, напомняйки за връзката между изкуството и природните науки.
Докато експериментират и се забавляват, децата ще открият мелодията, която ни среща на всяка крачка. Заобикалящият ни свят има свое трептене и уникален звук - нужно е само да дадем воля на сетивата и въображението си!


Можете да видите "Докосни музиката"  до 31 януари 2020 г. Цената на посещението на изложбата е включена в цената на индивидуален билет за Музейко.

Научни закачки с Музейковците

Елате да разкрием мистериите на земята! Как се топят ледовете? Как се образуват скалите и минералите? Какво е електричеството?

Кратки научни демонстрации увличат деца и възрастни в отговорите на тези въпроси. Часовете на провеждане се анонсират на бюро информация в Музейко. Подходящо за деца над 5 г.

Maker Space: Дишаща работилница на Philips и Cactus Lab

Искате децата ви да експериментират и приключенстват в света на растенията? Бихте ги предизвикали да изцапат ръце и да вложат своето въображение в създаването на своя миниатюрна градина? Смятате, че ще им е полезно да разберет повече за отглеждането и ноебикновения характер на сукулентите?

Ако това приключение ви се струва интересно, значи дишащата работилница е за вашите деца!

Кога? 11:30-12:30

За деца над 3 години и техните родители

Капацитет: 15 места. С предварително запсване на информация в Музейко.

Maker Space: Супергерои

От 14:00 до 16:00 Maker Space ще работи с новата си тема Супергерои където можете да си направите част от костюм на вашия любим герой – маска, наметало и емблема с различни материали и инструменти. Подходящо за деца между 7 и 15 години.

Мaker Space в Музейко се реализира с подкрепата на Bosch, Аmerican English Academy, b2n и сокове Tedi. Посещението му е включено в цената на билета за индивидуално посещение в Музейко.

Музейко разказва научни истории

Кои са нашите сетива и как ни служат? Защо е важно да пазим природата чиста? Какво е кръговратът на водата и защо вали? Защо се разболяваме? Що е то имунна система и как работи? Какво има на морското дъно и защо да си археолог е толкова интересно?

Научните истории отговарят на всички тези и още много въпроси. Докато слушаме и участваме в интерактивните разкази на музейковците, учим биология, химия, физика, метеорология, екология или дори археология!

Подходящо за деца над 5 г. Часовете на провеждане се анонсират на бюро информация в Музейко.

Планетариум

Елате в света на необятния космос! Какво представляват съзвездията?  Как се образуват галактиките? Как изследваме нашата слънчева система? Отговорите на тези въпроси ще откриете в нашия Планетариум.

Билетът за научните програми в Планетариума е на цена от 2 лв., важи само със закупен билет за Музейко и не подлежи на намаление. Подходящо за деца над 6 г. Прожекции: 11:30; 12:30; 14:00; 15:00 часа

Прожекциите в 10:30, 11:30 и 12:30 часа са на тема Слънчевата система, а в 14:00 и 15:00, са на тема Вълшебните съзвездия.
Прожекцията от 14:00 часа би могла да бъде на английски език. За повече информация попитайте на касата.
Музейко е създаден и финансиран от:
© 2020, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Свържете се с нас
Developed by ICYGEN