Намери ни
8
Карта
Начало / Програма / Ден за деца до 5 години

Програма:

Ден за деца до 5 години

20.10.2019

Всяка трета неделя от месеца е посветена на програма за деца до 5 г.

Акценти за деня (20 октомври 2019):

Отворена арт дейност: Направи си маска

Хайде да творим! Децата, с помощта на своите придружители, ще си замесят солено тесто. От него ще си направят маска, която ще украсят с естествени материали като кестени, листа и пръчици.

10:30 – 13:00 I 14:00 – 16:00

Подходящо за деца на възраст от 2 до 5 години.

Танци манци

Обичате ли да танцувате? – Каним Ви на танц! От нас стъпките и хореографията, а от Вас танцьор-солистите.
Музиката и движението са изключително важни за цялостното развитие на детето. Te подобряват гъвкавостта, двигателната памет, координацията и създават усещания за баланс и равновесие. Това също е и чудесен начин за развиване на физическа сила и издръжливост, социални и комуникативни умения. Музикалното пътешествие преминава от валс, през хоро до чарлстон и туист.

11:30 – 12:00 I 14:30 – 15:00

Подходящо за деца от 1 до 5 г.

Забавна демонстрация – Гейзер

Елате да видите гейзер! С помощта на химията музейковците ще ви покажат какво представлява гейзера и как се получава в природата.

11:00-11:30 I 12:30-13:00 I 14:00-14:30

Подходящо за деца над 2 години.


Време за истории: Госпожа чинийка решава да кара колело

Г-жа Чинийка се учи да кара колело, но дали ще успее да се справи? Децата ще преживеят всички чувства, които Г-жа Чинийка преживява, ще насърчим децата да изразяват и разпознават своите емоции.

12:00 – 12:30 I 15:00 – 15:30

Подходящо за деца от 1 до 5 години.

Научна работилница: Течен небостъргач

Какво ще получите, ако съберете на едно място мед, олио, сироп, течен сапун, газ за лампи и спирт за горене? Или по-точният въпрос е можете ли да ги съберете на едно място? Отговорите и още много за различните течности, ще видите в нашата работилница.

12:30 - 13:30 I 16:00 - 17:00

Подходящо за деца над 7 години. Не е необходимо предварително записване. Цената е включена в билета за Музейко. Капацитет: 15 деца

Отворена арт зона: Спинър – въртележка

Всяко дете може да си направи играчка като само си я оцвети и украси.

Отворено между 11:00 и 17:00 ч. Подходящо за деца над 2 години.

Научни закачки с Музейковците

Елате да разкрием мистериите на земята! Как се топят ледовете? Как се образуват скалите и минералите? Какво е електричеството?

Кратки научни демонстрации увличат деца и възрастни в отговорите на тези въпроси. Часовете на провеждане се анонсират на бюро информация в Музейко. Подходящо за деца над 5 г.

Maker Space: Супергерои

Есента на 2019 в специално оборудваното пространство за новаторски идеи и творчески решения на Музейко, ще откриеш вълнуващо приключение: Супергерои!
Искаш да летиш? Или пък да си супер силен? Да можеш да се справяш с несправедливостите около теб? Да се катериш по стени? Да си много бърз?
А дали не искаш да си супергерой?
Музейко те предизвиква да измислиш своя супергерой – как ще изглежда, какви ще са неговите суперсили, каква ще е историята му. А след това ще имаш възможност да изработиш част от костюма му – маска или емблема с различни материали и инструменти.
Пространството е отворено за всеки посетител на Детския научен център от вторник до неделя, между 11:00 и 13:00 часа и 14:00 и  17:00 часа.
Подходящо за деца между 7 и 15 години.
Мaker Space в Музейко се реализира с подкрепата на Bosch, Аmerican English Academy, b2n и сокове Tedi. Посещението му е включено в цената на билета за индивидуално посещение в Музейко.

Музейко разказва приказки

Да открием приказните герои в себе си заедно, в Музейко! Знаете ли, че приказните сюжети развиват умението за критично мислене у хлапетата? Също - обогатяват речника им, стимулират въображението, насърчават комуникативността и емоционалната им интелигентност.

Какво чакате? - Да се гмурнем в уютния свят на приказките!

Подходящо за деца под 5 г. Часовете на провеждане се анонсират на бюро информация в Музейко.

Музейко разказва научни истории

Кои са нашите сетива и как ни служат? Защо е важно да пазим природата чиста? Какво е кръговратът на водата и защо вали? Защо се разболяваме? Що е то имунна система и как работи? Какво има на морското дъно и защо да си археолог е толкова интересно?

Научните истории отговарят на всички тези и още много въпроси. Докато слушаме и участваме в интерактивните разкази на музейковците, учим биология, химия, физика, метеорология, екология или дори археология!

Подходящо за деца над 5 г. Часовете на провеждане се анонсират на бюро информация в Музейко.

Планетариум

Елате в света на необятния космос! Какво представляват съзвездията?  Как се образуват галактиките? Как изследваме нашата слънчева система? Отговорите на тези въпроси ще откриете в нашия Планетариум.

Билетът за научните програми в Планетариума е на цена от 2 лв., важи само със закупен билет за Музейко и не подлежи на намаление. Подходящо за деца над 6 г. Прожекции: 11:30; 12:30; 14:00; 15:00 часа

Прожекциите в 10:30, 11:30 и 12:30 часа са на тема Слънчевата система, а в 14:00 и 15:00, са на тема Вълшебните съзвездия.
Прожекцията от 14:00 часа би могла да бъде на английски език. За повече информация попитайте на касата.
Музейко е създаден и финансиран от:
© 2021, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Свържете се с нас
Developed by ICYGEN