Намери ни
8
Карта
Начало / Програма / Ден за деца до 5 години

Програма:

Ден за деца до 5 години

Всеки втори вторник на месеца от 10:00 до 14:00ч. в Музейко е посветен на програма за деца до 5 години. Другият ден, посветен на най-малките ни приятели е всяка трета неделя.

Акценти за деня (08 октомври 2019):

Забавна моторика

Впуснете се с нас в цветна игра! Ще разбъркваме, прибираме и подреждаме по цветове различни предмети и материи под звуците на спокойна музика.

Нашият екип от учени и педагози е разработил тази програма специално за децата от 1 до 3 години. Тя развива увереността, контрола над тялото, сетивата и усещането за форма, цвят, тежест, материя.

Отворено пространство от 10:30 до 14:00.

Забавна демонстрация: Дъждовен облак

Защо вали дъжд? Откъде идва той и къде отива? Защо е цветна дъгата? Ще разкажем на мъниците за кръговрата на водата - весела забава в облаците с боички и пипетки!

11:00 I 12:00 I 13:00  Продължителност 15 - 20 мин.

Подходящо за деца над 2 години.

Забавна игра: Пластилинова есен

Елате да се забавляваме с есенно настроение! Ще предоставим на децата цветен пластилин и естествени материали от есента. Ще сътворим цветни красоти!

Тази дейност развива фината и грубата моторика на детето, възможността му да се себеизразява, въображението, любопитството към природата и способността да работи с инстументи за моделиране.

Отворено между 10:00 и 14:00 часа. Подходящо за деца мот 1 до 3 години. Не се изисква предварително записване или доплащане.

Научни закачки с Музейковците

Елате да разкрием мистериите на земята! Как се топят ледовете? Как се образуват скалите и минералите? Какво е електричеството?

Кратки научни демонстрации увличат деца и възрастни в отговорите на тези въпроси. Часовете на провеждане се анонсират на бюро информация в Музейко. Подходящо за деца над 5 г.

Maker Space: Анимация

В специално оборудваното пространство за новаторски идеи и творчески решения на Музейко, ще откриеш вълнуващо приключение за млади кинематографи: Анимация!

Ела да разказваме истории! Стани аниматор!

Пространството е отворено за всеки посетител на Детския научен център от вторник до неделя, между 11:00 и 13:00 часа и 14:00 и  17:00 часа.

Подходящо за деца между 7 и 15 години.

Мaker Space в Музейко се реализира с подкрепата на Bosch, Аmerican English Academy, b2n и сокове Tedi. Посещението му е включено в цената на билета за индивидуално посещение в Музейко.

Музейко разказва приказки

Да открием приказните герои в себе си заедно, в Музейко! Знаете ли, че приказните сюжети развиват умението за критично мислене у хлапетата? Също - обогатяват речника им, стимулират въображението, насърчават комуникативността и емоционалната им интелигентност.

Какво чакате? - Да се гмурнем в уютния свят на приказките!

Подходящо за деца под 5 г. Часовете на провеждане се анонсират на бюро информация в Музейко.

Музейко разказва научни истории

Кои са нашите сетива и как ни служат? Защо е важно да пазим природата чиста? Какво е кръговратът на водата и защо вали? Защо се разболяваме? Що е то имунна система и как работи? Какво има на морското дъно и защо да си археолог е толкова интересно?

Научните истории отговарят на всички тези и още много въпроси. Докато слушаме и участваме в интерактивните разкази на музейковците, учим биология, химия, физика, метеорология, екология или дори археология!

Подходящо за деца над 5 г. Часовете на провеждане се анонсират на бюро информация в Музейко.

Планетариум

Елате в света на необятния космос! Какво представляват съзвездията?  Как се образуват галактиките? Как изследваме нашата слънчева система? Отговорите на тези въпроси ще откриете в нашия Планетариум.

Билетът за научните програми в Планетариума е на цена от 2 лв., важи само със закупен билет за Музейко и не подлежи на намаление. Подходящо за деца над 6 г. Прожекции: 11:30; 12:30; 14:00; 15:00 часа

Прожекциите в 10:30, 11:30 и 12:30 часа са на тема Слънчевата система, а в 14:00 и 15:00, са на тема Вълшебните съзвездия.
Прожекцията от 14:00 часа би могла да бъде на английски език. За повече информация попитайте на касата.
Музейко е създаден и финансиран от:
© 2020, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Свържете се с нас
Developed by ICYGEN