Намери ни
8
Карта
Начало / Програма / Ден за деца до 5 години

Програма:

Ден за деца до 5 години

Всяка трета неделя от месеца е посветена на програма за деца до 5 г.

Акценти за деня (18 август 2019):

Игра с естествени материали: Природни портрети

Малките ни приятели ще могат да си направят цветен автопортрет с естествени материали: трева, листа, цветя. Работата с природни материали е присъща на децата и развива творческият им импулс, усещането за съчетаване на цветове и форми, любопитсвото им към природата.

Отворено между 10:30 и 13:00 ч. и между 14:00 и 16:00 часа. Подходящо за деца от 2 до 5 години

Отворена арт зона:  Алено лято

Направи си лятно цвете! Всяко дете ще може да си направи червен мак от мека хартия с дръжка и листенца. Следвайте инструкциите!

Отворено между: 11:00 – 17:00. Подходящо за деца над 2 години.

Забавна игра: Малкия рибар опознава водния свят

Зповядайте на външната ни площадка където малките рибари с въдици и кепчета в ръка ще улавят различни морски животни и ще опознават водния свят и екосистемата на земята. Съвместите игри развиват ученето един от друг и въображението на малките деца.

Отворено между 10:30 и 16:00 часа. Подходящо за деца от 2 до 5 години

 

Забавна игра: Простора на баба

Навиците се възпитават от ранна детска възраст. Чистотата е важна грижа. И понеже в Музейко #децатазнаят, сме им приготвили вълнуваща игра на пране и простиране на дрешки в градината. Ще има налични, но сте всободни да вземете жилетката на мечо или куклата и да се впуснем в приключение!

Отворено между 10:30 и 16:00 часа. Подходящо за деца от 2 до 5 години

 

Йога на открито: Йога в джунглата

В месеца на ботаниката с малките йоги ще се разходим в джунглата! Там ще минем през папратите и храстите и ще пораснем като гигантски дървета. Ще се увием като лиани и ще се срещнем с хищни растения. Ще се отпуснем на килим от трева и цветя. А кое ли животно ще срещнем?

Къде? Градината на Музейко

Кога? 11:00 – 11:30 I 12:00-12:30  I 15:00-15:30. Подходящо за деца от 2 до 5 години

Научна работилница: Меко като памук

Елате да научите историята на памука - растението, обработката, как се правят дрехите! Ще го гледаме под микроскоп, ще тъчем и ще ви разкажем древногръцкия мит за нишката на Ариадна.

Часовете на провеждане се анонсират на бюро информация в Музейко! Подходящо за деца над 7 г. Без предварително записване. Включено в цената на билета за Музейко.

Научни закачки с Музейковците

Елате да разкрием мистериите на земята! Как се топят ледовете? Как се образуват скалите и минералите? Какво е електричеството?

Кратки научни демонстрации увличат деца и възрастни в отговорите на тези въпроси. Часовете на провеждане се анонсират на бюро информация в Музейко. Подходящо за деца над 5 г.

Maker Space: Анимация

В специално оборудваното пространство за новаторски идеи и творчески решения на Музейко, ще откриеш вълнуващо приключение за млади кинематографи: Анимация!

Първата ни дейност е "Стоп кадър анимация". Малките кинематографи ще се впуснат в приключение със станции с камери и софтуер за заснемане на техните идеи.

Донеси любимите си играчки и ги направи герои в твоя анимационен филм!

Ела да разказваме истории!

Пространството е отворено за всеки посетител на Детския научен център от вторник до неделя, между 11:00 и 13:00 часа и 14:00 и  17:00 часа.

Подходящо за деца между 7 и 15 години.

Мaker Space в Музейко се реализира с подкрепата на Bosch, Аmerican English Academy, b2n и сокове Tedi. Посещението му е включено в цената на билета за индивидуално посещение в Музейко.

Музейко разказва приказки

Да открием приказните герои в себе си заедно, в Музейко! Знаете ли, че приказните сюжети развиват умението за критично мислене у хлапетата? Също - обогатяват речника им, стимулират въображението, насърчават комуникативността и емоционалната им интелигентност.

Какво чакате? - Да се гмурнем в уютния свят на приказките!

Подходящо за деца под 5 г.

Музейко разказва научни истории

Кои са нашите сетива и как ни служат? Защо е важно да пазим природата чиста? Какво е кръговратът на водата и защо вали? Защо се разболяваме? Що е то имунна система и как работи? Какво има на морското дъно и защо да си археолог е толкова интересно?

Научните истории отговарят на всички тези и още много въпроси. Докато слушаме и участваме в интерактивните разкази на музейковците, учим биология, химия, физика, метеорология, екология или дори археология!

Подходящо за деца над 5 г.

Планетариум

Елате в света на необятния космос! Какво представляват съзвездията?  Как се образуват галактиките? Как изследваме нашата слънчева система? Отговорите на тези въпроси ще откриете в нашия Планетариум.

Билетът за научните програми в Планетариума е на цена от 2 лв., важи само със закупен билет за Музейко и не подлежи на намаление. Подходящо за деца над 6 г. Прожекции: 10:30; 11:30; 12:30; 14:00; 15:00; 16:15 и 17:15 часа


Музейко е създаден и финансиран от:
© 2020, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Свържете се с нас
Developed by ICYGEN