Намери ни
8
Карта
Начало / Програма / Ден за деца до 5 години

Програма:

Ден за деца до 5 години

16.06.2019

Всяка трета неделя от месеца е посветена на програма за деца до 5 г.

Акценти за деня (16 юни 2019):

Музика и танци с Косьо Кучев

Косьо Кучев е певец и композитор, приятел на Музейко. Със своята китара и невероятно умение да импровизира мелодия и текст, той общува с  най-малките в творческа и музикална атмосфера. Деца и родители танцуват, пеят и се забавляват заедно.

Кога и къде:

11:00 часа из ет. 0

12:00 часа из ет. 1

13:00 часа из ет. 2

Подходящо за деца от 0 до 5 години.

Забавна демонстрация - Дъждовен облак

Защо вали дъжд? Откъде идва той и къде отива? Защо е цветна дъгата? Ще разкажем на мъниците за кръговрата на водата - весела забава в облаците с боички и пипетки!

11:30-12:00 I 12:30-13:00 I 14:30-15:00

При слънчево време ще бъдем на площадката. Подходящо за деца над 2 години

Издателство Точица  гостува на Музейко

11.30 – 12.00 I 12.30 – 13.00

Подходящo за деца над 3 години.

Отворено творческо ателие - Направи си солен динозавър

Тук деца и родители ще се развихрят в месенето на солено тесто, от което после ще си направят цветни фигурки на динозаври.  Ателието развива фината и грубата моторика, въображението и концентрaцията. Работата с брашно, вода и тесто е любима и успокояваща за малките деца.

10:30 - 13:00 I 14:00 - 16:00

Подходящo за деца на възраст от 2 до 5 години.

Maker Space: Анимация

НОВО! През юни 2019 в специално оборудваното пространство за новаторски идеи и творчески решения на Музейко, ще откриеш ново вълнуващо приключение за млади кинематографи: Анимация!

Ела да разказваме истории! Стани аниматор!

Пространството е отворено за всеки посетител на Детския научен център от вторник до неделя, между 11:00 и 13:00 часа и 14:00 и  17:00 часа.

Подходящо за деца между 7 и 15 години.

Мaker Space в Музейко се реализира с подкрепата на Bosch, Аmerican English Academy, b2n и сокове Tedi. Посещението му е включено в цената на билета за индивидуално посещение в Музейко.

Музейко разказва приказки

Да открием приказните герои в себе си заедно, в Музейко! Знаете ли, че приказните сюжети развиват умението за критично мислене у хлапетата? Също - обогатяват речника им, стимулират въображението, насърчават комуникативността и емоционалната им интелигентност.

Какво чакате? - Да се гмурнем в уютния свят на приказките!

Подходящо за деца под 5 г.

Музейко разказва научни истории

Кои са нашите сетива и как ни служат? Защо е важно да пазим природата чиста? Какво е кръговратът на водата и защо вали? Защо се разболяваме? Що е то имунна система и как работи? Какво има на морското дъно и защо да си археолог е толкова интересно?

Научните истории отговарят на всички тези и още много въпроси. Докато слушаме и участваме в интерактивните разкази на музейковците, учим биология, химия, физика, метеорология, екология или дори археология!

Подходящо за деца над 5 г.

Отворена арт зона: Динозавърът, моят приятел
Всяко дете ще може да изработи свой собствен модел - триизмерен динозавър от хартия! Подходящо за деца над 2 години.

Кога: 11:00 – 17:00

НОВО! Научна работилница Палеонтология

С какво се занимава Палеонтологията?

Тя разкрива тайните на динозаврите, на древните хора и животни, живяли преди хиляди и милиони години. Днес учените търсят следи от живот в скалите и на дъното на океаните. Впуснете се с нас в тази вълнуваща разходка в света на палеонтологията, където ще правим разкопки в пясъка, ще сглобяваме динозавър и ще “разчитаме” какво ни казват вкаменелостите.

Часовете на провеждане се анонсират на бюро информация в Музейко! Подходящо за деца над 7 г.

Научни закачки с Музейковците

Колко е стар най-старият динозавър? Тръгваме по стъпките на динозаврите! Елате с нас! Знаете ли, че на дъното на моретата има следи от древни животни? Ако открием скала, изградена от черупки и микроорганизми можем да разберем тайните на историята на Земята, пазени от нея милиони години!

Кратки научни демонстрации увличат деца и възрастни в отговорите на тези въпроси. Часовете на провеждане се анонсират на бюро информация в Музейко. Подходящо за деца над 5 г.

 

Планетариум

Елате в света на необятния космос! Какво представляват съзвездията?  Как се образуват галактиките? Как изследваме нашата слънчева система? Отговорите на тези въпроси ще откриете в нашия Планетариум.

Билетът за научните програми в Планетариума е на цена от 2 лв., важи само със закупен билет за Музейко и не подлежи на намаление. Подходящо за деца над 6 г. Прожекции: 10:30; 11:30; 12:30; 14:00; 15:00; 16:15 и 17:15 часа

Музейко е създаден и финансиран от:
© 2021, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Свържете се с нас
Developed by ICYGEN