Намери ни
8
Карта
Начало / Новини / Безплатни уебинари за учители на тем ...

Новини:

Безплатни уебинари за учители на тема „Психично здраве и професионално благополучие“ на 4 и 5 юни 2021 г.

19.05.2021

По случай края на учебната година, за да зачете професионализма, трудолюбието и адаптивността на българския учител, фондация МУЗЕЙКО организира уебинари за педагогически специалисти на тема „Психично здраве и професионално благополучие“. Онлайн събитията се провеждат на две алтернативни дати: на 04.06.2021 г. (петък) от 17.00 до 18.30 часа и на 05.06. 2021г. (събота) от 10.00 до 11.30 часа.

Според скорошно национално изследване, близо 80 процента от учителите разпознават у себе си наченки на симптомите на професионално прегаряне (бърнаут), като само една пета от тях виждат лични причини за това. Осъзнавайки предизвикателствата, които педагозите преодоляха през последните две учебни години, за да съхранят мотивацията, концентрацията и навиците за учене на нашите деца, уебинарите предлагат пространство и време за саморефлексия, споделяне и подкрепа.

Програмата включва тематична презентация от психично-здравен професионалист, дискусии  и активни възможности за себепознание и самоанализ. Водещ е Елисавета Таракджи - социален педагог и консултант по позитивна психотерапия. Учител по практика на студенти от Софийски университет, тя има богат практически опит в управление на групов процес и провеждане на интерактивни форми на обучения по различни теми  за учители, социални работници, студенти, младежи, деца, родители. Работила е като педагогически съветник, социален работник и педагог в обществени социални услуги.

За да се включите в уебинара, е необходимо предварително  да се регистрирате:

-          за събитието на 04.06.2021 г. (петък) от 17.00 до 18.30 часа - линк за регистрация: https://cutt.ly/Muzeiko_webinar_4;

-          за събитието на 05.06. 2021г. (събота) от 10.00 до 11.30 часа - линк за регистрация: https://cutt.ly/Muzeiko_webinar_5.

*Регистрацията е отворена до изчерпване на капацитета.

**Всеки регистриран и участвал в уебинара учител ще получи за вдъхновение малък подарък – изненада.

В подкрепа на усилията на учителите да предлагат качествено обучение в областта на STEM (наука, технологии, инженерен подход, математика), Фондация МУЗЕЙКО разработва интердисциплинарни уроци за ученици от I до IV клас с ресурси към тях, които са със свободен достъп след регистрация в платформата MyMuzeiko (https://mymuzeiko.bg/). Създадени са от екип учени и педагози и са свързани с учебното съдържание в съответните класове. Към някои от тях се предлагат комплекти с материали.

Уебинарите и страницата MyMuzeiko се реализират в рамките на проект „Наука в кутийка“, финансиран по програма „Кризата като възможност“ на Столична община, която се администрира от Асоциация за развитие на София.

Музейко е създаден и финансиран от:
© 2021, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Свържете се с нас
Developed by ICYGEN