Начало / Програма / Ателие „Откриватели в мрака“

Програма:

Ателие „Откриватели в мрака“

09.10.2016

13.30-14.30

Защо си струва да се стремиш не към върха, а към дъното? Що за животни са обитателите на вечния мрак и какви са приспособленията им за оцеляване под земята? Какво е усещането да си първият човек, стъпил на дадено място, и удоволствие ли е да си целият покрит с кал? На тези и на други въпроси ще си отговорим в рамките на работилницата „Откриватели в мрака“, посветена на спелеологията. Едновременно екстремен спорт и наука за пещерите, спелеологията е лесен и (неочаквано, но да!) безопасен начин да се озовете на едни от последните неизследвани кътчета на планетата. Лесен, защото само в България има повече от 6000 пещери, много от които са ненапълно проучени, и безопасен, защото съвременните средства за проникване под земята са достатъчно сигурни. За да се убедите сами, ще ви дадем възможност да опитате движение по въже, да се научите да връзвате възли и да участвате в организирането на пещерна експедиция.

Водещ:

Виолета Желязкова – пътешественик, молекулярен биолог и изследовател на прилепите към Националния природонаучен музей. Занимава се с пещери вече почти 10 години – както по работа, така и за удоволствие. Член е на Пещерния клуб и спелеоучилището „София“. Участвала е в експедиции в някои от най-големите пещери на Европа, а в подземното царство на България се чувства съвсем като у дома си. Елате и Виолета ще ви покаже, че в тъмното се крият само чудеса, но не и чудовища.

Подходящо за деца над 6 години.
Място: Работилница, етаж 2

Цена на билета* за ателието: 3 лв.

* Ателиетата и филмите са достъпни само с билет за Музейко и са с ограничен брой. Може да купите предварително своя билет на касата в Музейко или онлайн на преферециална цена от 3 лв. Цената на билетите за филмите и ателиетата в периода 7 - 9.10 ще бъде 4 лв. С цялата програма може да се запознаете тук. Организаторите си запазват правото на промени в програмата!

© 2024, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Профил на купувача | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Контакти
Developed by ICYGEN