Начало / Новини / Антарктида за деца

Новини:

Антарктида за деца

25.05.2023

Антарктида за деца в Музейко!

На 04.06, Музейко ще се превърне в център на научните открития и вълнуващи разкази, посветени на изследването на ледения континент от българските учени. В този специален ден, децата ще имат възможността да се пренесат в света на полярните изследвания и да се насладят на уникална програма, разработена специално за тях.

В рамките на целия ден в Музейко, младите посетители ще се потопят в базата на българските учени на остров Ливингстън в Антарктика. Те ще научат какви предизвикателства срещат полярните изследователи и какво е необходимо за успешно функциониране на такава база. Освен това, децата ще разберат за ролята, която български изследователски кораб е изиграл в транспортирането на екипажа и материалите до острова.

Специални поканени гост-лектори ще разкажат за своите изследователски преживявания и открития в тази забележителна област. Очаква се професор Христо Пимпирев, доайен на българската антарктическа програма и водещ на Националния център за полярни изследвания, да представи специално заснет поздрав към младите полярници в Музейко.

За да зарадва децата още повече, Йордан Йорданов, дългогодишен командир на българската база в Антарктида, ще разкаже интересни истории за ежедневието и предизвикателствата на живота на континента. Главен асистент д-р Дочо Дочев, геолог и палеонтолог, ще сподели част от своите открития и научни изследвания, които извършва в ледения свят.

Програмата не само ще предостави на децата ценни познания за Антарктида и науката, свързана с нея, но и ще им даде възможност да задават своите въпроси и да получават вдъхновяващи отговори. Всичко интересно за живота и работата на полярните изследователи ще бъде разкрито пред техните любознателни умове.

Това е възможността за децата да се сближат с Антарктида и да се впуснат във вълнуващия свят на науката и изследванията. Не пропускайте възможността да се присъедините към нас на това невероятно приключение!

Срещите са от 11 до 12 ч. и от 13,30 до 14,30 ч., на 4 юни, неделя.

Вижте цялата програма за деня тук: https://www.muzeiko.bg/bg/news/detail-antarktida_za_deca-4512.html?date=1685826000


© 2023, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Профил на купувача | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Контакти
Developed by ICYGEN