Начало / Новини / „МУЗЕЙКО“ тръгва на пътешествие

Новини:

„МУЗЕЙКО“ тръгва на пътешествие

23.01.2024

с проекта „Наука за децата: зелена енергия и устойчива среда“

С новата изложба „Живей в кръговрата! Разреши проблема“ Музейко ще гостува в градовете Дупница, Благоевград, Пловдив, Враца, Велико Търново и Стара Загора.

Докато играем заедно, ще разберем повече за енергията и нейното съхранение, видовете енергия, откъде можем да се снабдим с нея и за какво можем да я използваме.

Ще се научим как да опазваме природните ресурси и да живеем с уважение и обич към околната среда. Подготвили сме научни експерименти и демонстрации!

Екипът на Музейко ще представи разнообразни образователни формати, съпътстващи изложбата, в които децата ще развият умения, като наблюдателност, креативност, критично мислене, емпатия към живата и неживата природа. Част от планираните срещи са с деца, настанени в центрове за настаняване от семеен тип.

Първото ни гостуване е в град Дупница. Очакваме малките любопитковци в Народно читалище „Зора-1858“, пл. Свобода № 1 на 29 януари от 11:00 до 15:00 ч. и на 30 януари от 11:00 до 16:00 ч.

Целта на проекта „Наука за децата: зелена енергия и устойчива среда“ е мотивиране на децата за получаване на нови знания чрез представяне на интересни факти за природосъобразния начин на живот, за зелената енергия и изграждането на устойчива среда. С помощта на различни педагогически инструменти децата ще се научат да използват своето аналитично мислене и да търсят отговори на ежедневни затруднения, използвайки научен подход.

Проектът „Наука за децата: зелена енергия и устойчива среда“ се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“, по програма „Разпространение2023“.

 

© 2024, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Профил на купувача | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Контакти
Developed by ICYGEN