Начало / Галерия / Изследвай своя свят: Природа

Изследвай своя свят: Природа

Природата е жизненоважна за нас, защото зависим от климата, растенията и животните. В последно време наблюдаваме екстремни природни явления. Често нарушаваме крехкото равновесие в екосистемите, за да построим по-широки пътища, по-големи производствени сгради и да осигурим повече пространство за увеличаващото се човечество. Бъдещето ни зависи от открития и иновации, които ще ни позволят да се развиваме в хармония с околната среда и нейните обитатели – растителните и животинските видове.

В своето кътче за природа Музейко споделя с деца и възрастни какво е научил за дърветата, как да ги разпознаем по листата и къде можем да открием природата в града.

Проучете заедно с децата строежа на дървесната кора, вижте как животните се защитават с помощта на своята окраска и разберете колко далеч можете да скачате – като пума, скакалец или жаба.

Специално място е посветено на прилепите – България е сред страните с най-голямо видово разнообразие на прилепи. От познатите в Европа 35 вида тук се срещат 33. Може да опитате да оглеждате околността чрез звук или просто да поспите като прилеп – с главата надолу.

И най-важното: намислете си малки стъпки, с които вие, вашето семейство и приятели можете да помогнете да съхраним природата около нас.

© 2023, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Профил на купувача | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Контакти
Developed by ICYGEN