Начало / Галерия / Кой създава бъдещето: Земя

Кой създава бъдещето: Земя

Бъдещите учени, изследователи, артисти и откриватели наследяват значими и нерешени предизвикателства. Някои от тях определят бъдещето на планетата и самите нас. Тук ви каним да помислите заедно с Музейко – и да чуете решенията на децата – за четири от тях.

Храната – повече от всякога е неравномерно и неразумно разпределена на планетата. Близо милиард възрастни и деца по света не си дояждат, а повече от милиард и половина са с наднормено тегло. Ежедневно се изхвърлят над 150 000 тона храна, годна за употреба. Дали не бъркаме в нещо?

Енергията – коли, компютри, мобилни телефони… Нуждаем се от все повече енергия, а изчерпаемите природни източници не се увеличават. Как да си осигурим така необходимата ни енергия, без да унищожаваме природата?

Климат и околна среда – наводнения, пожари, урагани, екстрeмно високи или ниски температури. Учените имат различни теории, но всички знаем, че ни е нужна повече хармония с природата. Може би децата знаят как да го постигнем?

Комуникация – никога преди не сме били толкова свързани един с друг: социални мрежи, мобилни телефони, неограничен достъп до интернет. Но и никога не сме били толкова различни в своите най-важни убеждения. Как да общуваме по-ефективно? И накъде да развиваме технологиите?

Поговорете с децата по тези и други важни въпроси, докато подреждате меню за вечеря на различни континенти, проучвате дали в Африка често хапват ябълки и откривате нови любопитни факти за храната. Тук можете да срещнете децата с истински урбанисти, метеоролози, учени и откриватели – чрез видео и на живо. Насърчете ги сами да търсят и опитват решения, дори когато въпросите изглеждат сложни.

© 2023, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Профил на купувача | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Контакти
Developed by ICYGEN