Начало / За нас / Малки ли са малките за наука?

В Музейко с Весела:

Малки ли са малките за наука?

Какво могат да правят, научат и разберат децата в етапите на своето развитие са сред най-важните въпроси изобщо. Те определят как наблюдаваме техните постижения, образователните програми и някои от най-важните решения, които взимаме като родители и педагози. Голяма част от сериозните теории отбелязват появата на абстрактно мислене около 6-7 годишна възраст, а възможността за изграждане и проверка на хипотеза около 8 годишната възраст на децата. Въпреки това, в Музейко отделяме време и усилия за програми и изложби за малките, които разглеждат сложни теми и могат да изглеждат преждевременни. Защо правим това и как да се включите с максимална полза за вас и за детето?

Следим научните изследвания, които използват съвременни технологии и убедително показват, че мозъкът на бебетата и малките деца е изумително активен и преминава през много интензивно развитие през първите три години отживота им като формира и променя съществуващи невронни връзки. Много проучвания показват, че връзките, формирани в този период са ключови забъдещите интереси, характер и умения. Убедени сме, че разнообразието напозитивни и подходящи стимули и теми, до които детето има досег в първите тригодини може да има неочаквани, положителни ефекти. Ето защо включваме в ежедневната програма на Музейко по една специална дейност за малките, която изследва реален научен принцип или проблем по подходящ за тяхната възрастначин. Не очакваме децата да разберат физичните закони, когато правим оптически експерименти или такива с цветове или различни течности. Струва ни се напълно възможно, обаче, част от тази информация да повлияе позитивно наинтересите им в бъдеще. Научете повече за програмата на Музейко и дейностите,в който можете да участвате заедно тук.

Вярваме в ролята на играта. Прилагаме основни принципи на методиката на ученечрез игра и преживяване и виждаме огромното значение, което тя има заусвояването на трудна и предизвикателна за децата информация. Използваме игрови принципи в дизайна на зоните и програмите в Музейко, като частично залагаме в тях по-сложна информация и умения. За някои от децата играта се оказва толкова увлекателна, че сложността минава „между капките“. В Музейко можете да изследвате детския кът на етаж 1 или специалната зона с активности за малките, която често разполагаме в Зала 1. Можете да проверите актуалните дейности и зони тук.

А вие правите ли нещо „за големи“ с вашите малки деца?

© 2024, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Профил на купувача | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Контакти
Developed by ICYGEN