Начало / За нас / Как да канализираме детската енергия ...

В Музейко с Весела:

Как да канализираме детската енергия, без да се изчерпим в процеса?

Ако имаме късмета да имаме дете (или деца!) на 2 вече знаем – тяхната енергия е безкрайна! Нашата от своя страна - не съвсем. Средата, която е подготвена с внимание и обич към малките деца ни дава повече възможности за изразходване на енергия, но и за активно и пълноценно времезаедно.

Да, Музейко е точно такова място. Как да го използвате?

Помогнете им да бъдат физически активни. Голяма част от инсталациите и матмеханизъм за завъртане, място за скачане, предмети за изследване. Пробвайте изложбата, посветена на земетресението на етаж 0, скочете заедно с животните и изградете кула или къща от кубчета в детския кът на етаж 1.

Ангажирайте ги с малки, реалистични задачи, в които могат да се концентрират. Изследвайте активните дъски в детския кът на етаж 1, направете археологическиразкопки на етаж 0, изиграйте някоя от мултимедийните игри на етаж 2 (добра възможност е играта с мултимедийни дискове с различни храни). Концентрацията помага на мозъка да се развива и да, разбира се, изразходва енергия.

Оставете им време за неструктурирана игра. В детския кът на етаж 1, сред животните на същия етаж, в Археологическата Лаборатория на етаж 0 можете даоставите детето да огледа и изследва предметите без да слагате рамка на играта или конкретни очаквания. Неструктурираната игра помага на децата да добият самоувереност, а на вас - да се ориентирате за техните интереси.

А какви са вашите любими места в Музейко за децата на 2?

© 2024, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Профил на купувача | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Контакти
Developed by ICYGEN