Работно време
Вторник – Неделя
10:00 – 18:00

Намери ни
.
Карта
Начало / Училищни групи / Програми за 5 - 8 клас

Училищни групи:

Програми за 5-8 клас

ВАЖНО! Тематичните дни и Ден на игрите ще се провеждат само до 15 юни поради стартирането на лятната ни програма. Очаквайте скоро летните ни предложения!

Защо да посетите Музейко с училищна група между 5 и 8 клас?

  • Млади учени и опитни педагози се грижат за незабравимото преживяване на деца и учители по време на Вашето посещение.

  • Музейко разкрива вълнуващи тайни от необятния свят на науката.

  • Нашите образователни програми са разработени с препратка към учебното съдържание. Децата надграждат наученото в училище, обогатяват своите знания и развиват уменията за живота днес.

 

Изберете си програма:

 

Вариант 1:

Организирана разходка с водещ | Подходящо за: 5 – 6 клас | Учебни предмети: Човекът и природата, История и География

Разходката предизвиква децата да преживеят интерактивните експозиции в Музейко, използвайки метода Лов на съкровища. Учениците получават карти със снимки или част от снимки от изложбата и те трябва сами да открият изображенията в експозицията и да изпълнят придружаващата ги задача.

 

Вариант 2:

Ден на игрите - Eдна научна работилница по избор и разходка сред изложбите на Музейко.

 

Научна работилница Въведение в клетката | Подходящо за: 5 – 6 клас | Учебен предмет: Човекът и природата

Въвежда учениците в клетъчната теория и разглежда клетката – градивна единица на живите същества. Серия от демонстрации ги запознават с процесите на обмяна на веществата, дифузия, осмоза и пропускливост на клетъчната мембрана. Всеки ученик изработва модел на клетка, докато се запознава с основните структури в нея, приготвя микроскопски препарати и извършва наблюдения на различни видове клетки.

 

Научна работилница Химични реакции | Подходящо за: 5 – 6 клас | Учебен предмет: Човекът и природата

Децата изследват химическите свойства на веществата и по вълнуващ начин се запознават с понятията реакция, реагент и продукти на реакция. Учениците ще разпознаят химични реакции в ежедневни ситуации и чрез серия от лабораторни експерименти ще наблюдават признаци на химични реакции.Научна работилница ДНК | Подходящо за: 7 – 8 клас | Учебни предмети: Биология и Химия

Работилницата ДНК запознава учениците с ролята на тази молекула в определянето на наследствените белези и разнообразието на живите същества, с човешкото размножаване и зародишно развитие. Демонстрации и игри въвеждат нивата на организация на ДНК - от ген през хромозоми до геном. Дискутира се ролята на мутациите и на биотехнологиите в ежедневието ни. С практическа дейност всеки ученик влиза в ролята на генен инженер и извлича ДНК като допълва знанията си за химичните свойства на нуклеиновата киселина.Научна работилница Клетката | Подходящо за: 7 – 8 клас | Учебен предмет: Биология

Учениците имат възможност да разширят своето разбиране за строежа и функцията на различни видове клетки. Демонстрация представя органелите в клетката. Учениците затвърждават показаното в отборна работа с макети на клетки. Под формата на игра те изследват връзката между функцията на различни човешки клетки, техните форма и съдържание, и допълват новите знания с микроскопски наблюдения.


Групови/училищни посещения по образователна програма с водещ се провеждат само от вторник до петък. През уикенда в Музейко не се провеждат групови/училищни посещения с водещ. Училищни групи с по-малко от 12 деца, заплащат фиксирана цена от 96 лева за организирана разходка и 120 за ден на игрите.

Запишете се бързо и лесно:

1. Изпратете попълнената заявка за посещение на edu@muzeiko.bg (Заявката ще откриете под този текст)

2. Ще получите потвърждение до 3 работни дни.

3. В деня на Вашето посещение водещ от Музейко посреща групата и при организирано посещение ръководи групата по време на програмата. Присъствието на учителите осигурява пълноценно и приятно посещение.

Посещение само за учители:
Възползвайте се от възможността да разгледате нашия Детски научен център всеки петък. Необходимо е записване на телефон 02 902 00 09.
Музейко е създаден и финансиран от:
© 2019, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Свържете се с нас
Developed by ICYGEN