Намери ни
Карта
Начало / Ново / Science Night: Отрова

Ново:

Science Night: Отрова

На фона на последните новини около разпространението на COVID-19 в България, смятаме, че най-логичното решение е да преместим датата на предстоящото събитие Science Night: Отрова. С партньорите ни от Ratio намерихме нова удобна дата за Science Night: Отрова - 21 май. Закупените билети автоматично ще важат за новата дата. Закупилите билети би следвало да са получили по мейл информация как могат да върнат билетите и да получат сумата обратно, ако преценят.

-------

Музейко и Ratio ви канят на научно парти за големи (18+) на тема ОТРОВА.

Какво всъщност наричаме отрова? Това са вещества и химични съединения, които могат да ни навредят или дори да ни убият. Отровни вещества има и е имало още преди да се появи животът на Земята. Елате да разнищим въпроса на тематично парти!

21 май 2020, четвъртък - 19:00 ч. в Музейко

Очакват ви кратки лекции и дискусии по теми:

  • Какви отрови произвеждат отровните животни? Ще се опитаме да направим ясно разграничение на термините poisonous, venomous и toxic, които на български са обединени в измамно простото определение “отровен”.

 

  • Кои са най-големите майстори на отровите сред живите организми? Дали това са змиите, гущерите и паяците или пък това са растенията, гъбите или дори едноклетъчните? По какъв начин произвеждат отровните си вещества и как ги използват? Ще се запознаете с редица необичайни примери за отровни представители сред живите организми на Земята, за много от които вероятно никога не сте чували.

 

  • Какви опасни и потенциално смъртоносни вещества се срещаме в ежедневието си, които пък нямат много общо с живите организми? А дали опасни вещества не ни дебнат и в състава на храната ни?

 

  • Как са представяни отровите в историята и литературата и намират ли те място и в изкуството - изложба и демонстрация

На тези и други въпроси ще отговорят нашите презентатори в рамките на Science Night на 21 май. Предвидили сме редица презентационни теми, както и демонстрации, работилници и приключенска игра с награди. А в най-новата ни изложба "Пълзящи експонати" ще може да наблюдавате на живо истински отровни животни и да зададете въпросите си към херпетолога Краси, хапан поне 12 пъти от отровни змии.


Елате, за да разберете повече за отровите във всичките им проявления - в приятна музикална атмосфера и с чаша лека отрова в ръка.


Билети: ТУК

В деня на събитието: 20 лв.

Музейко е създаден и финансиран от:
© 2020, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Свържете се с нас
Developed by ICYGEN