Работно време
Вторник – Неделя
10:00 – 18:00

Намери ни
.
Карта
Начало / Изложби / Пътуваща изложба - Изобретенията

Изложби:

Пътуваща изложба - Изобретенията

Музейко е щастлив, когато е на път. Втората спирка на пътуващата изложба "Изобретенията", след Художествената галерия в град Разград, е музеят "Дом на хумора и сатирата" в Габрово. От 1 април до 31 октомври 2018 г. жителите и гостите на Габрово могат да посетят изложбата, посветена на сензационните открития на 19-ти и 20-ти век представяща едни от най-популярните открития, променили света.


Изложбата "Изобретенията" разказва за процеса на откривателството, като чрез игрови интерактивни модули децата се поощряват да влязат в ролята на истински откриватели - да изпробват нови идеи, да се усъвършестват и да не се страхуват да грешат и да се провалят, защото провалът е част от пътя към успеха.

Посетителите на изложбата ще имат възможност да научат как учените са създали рентгена, телефона, морзовия апарат, както и по-слабо известни изобретения като слинки, балона с горещ въздух и задвижваните от човешка сила автомобили. Гостуването на изложбата се осъществява с институционалната подкрепа на Община Габрово и Областна администрация Габрово и в партньорство с Мехатроника АД.

Посещенията на училищни групи се осъществяват след координация с екипа на Дом на хумора и сатирата от вторник до събота само с предварително изпратена  заявка. Подробности за записването може да прочетете тук. Лице за контакт и допълнителна информация:
Анелия Христова, тел: 0878 458430

Очакваме Ви!

Намери ни

Метростанция

Г. М. Димитров

Автобусна спирка

МГУ Св. Ив. Рилски
№123, 69, 70, 88, 676, 413

СБАЛ по онкология
№88, 280, 294

За повече информация, моля,
обадете се на 02/ 902 00 00

Музейко е създаден и финансиран от:
© 2018, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия и Политика за поверителност на личните данни | Свържете се с нас
Web Design & Development by ICYGEN